Pohár Plzeňského kraje XCO

16.5.2024

Pohár Plzeňského kraje XCO je jedním z nejprestižnějších seriálů závodů horských kol v České republice. Tento pohár, zaměřený na disciplínu Cross Country Olympic (XCO), každoročně přitahuje stovky závodníků různých věkových a výkonnostních kategorií, kteří si chtějí vyzkoušet své dovednosti na náročných tratích v malebném prostředí Plzeňského kraje.

Úspěšný start sezóny

Úspěšný start sezóny

 Pohár Plzeňského kraje je jedinečný svou přátelskou atmosférou, která kombinuje soutěživost s radostí z jízdy na kole v přírodě. Závody jsou rozděleny do několika kategorií podle věku a výkonnosti. Závodníci se mohou těšit na kategorie od dětských závodů až po elitní kategorie pro dospělé. Každá kategorie má přizpůsobenou délku a náročnost tratě, aby byla zajištěna maximální bezpečnost a zároveň atraktivita závodů pro všechny účastníky.

Tratě pro závody jsou pečlivě vybírány a připravovány s ohledem na rozmanitost terénu a technickou náročnost. Závodníci se setkají s prudkými stoupáními, rychlými sjezdy, technickými pasážemi a různorodým povrchem, který prověří jejich fyzickou kondici i technické dovednosti. Úspěšně za sebou máme první tři závody této sezóny, které přinesly závodníkům rozmanité podmínky a výzvy. V Domažlicích se museli závodníci poprat se sněhovými přeháňkami, které vytvořily náročné a kluzké podmínky. Nánosy bahna důkladně prověřily technické schopnosti a fyzickou výdrž. Naproti tomu závod v Rakovníku nabídnul dokonalý letní závod, kde si závodníci užili slunečné počasí a suché tratě, ideální pro rychlé tempo a dynamickou jízdu.

Čistota a komfort pro závodníky s Kärcher

Čistota a komfort pro závodníky s Kärcher

Organizace závodů je na vysoké úrovni, což zahrnuje kvalitní zázemí pro závodníky i diváky. Diváci mohou sledovat závody z vyhrazených míst a užívat si doprovodný program, který často zahrnuje exhibiční jízdy, workshopy a stánky s cyklistickým vybavením. Pro zajištění maximálního komfortu a čistoty nabízíme závodníkům možnost využití mycích boxů vybavených vysokotlakými čističi Kärcher. Tyto čističe umožňují rychlé a efektivní očištění kol po závodě, což přispívá k jejich dlouhé životnosti a optimálnímu výkonu. Mycí boxy jsou strategicky umístěny v areálu závodu, aby byly snadno dostupné všem účastníkům.

Pohár Plzeňského kraje XCO je událostí, která přináší vzrušení a radost z horské cyklistiky. Je to příležitost pro všechny, od mladých talentů po zkušené závodníky, aby si vyzkoušeli své síly na náročných tratích a užili si krásy Plzeňského kraje. Tento pohár je důkazem, že horská cyklistika má v České republice pevné místo a neustále roste v popularitě. Pokud jste milovníkem horských kol, neměli byste si nechat ujít příležitost stát se součástí této úžasné sportovní události. 

Další závod nás čeká v Klatovech 22. června, který se pojede jako Mistrovství Plzeňského kraje. Ještě se stihnete přihlásit ;)

 

Adrenalinové závody na horských kolech